Utbud

Fabrikens utbud är brett! Basen är Workout Of the Day (WOD), men för optimal variation och utveckling för våra medlemmar erbjuder vi även löpning, gymnastik, hopprep, olympiska lyft m.m. Förkovra dig i vårt utbud nedan.

WOD

WOD står för Workout Of the Day och är just detta – dagens träningspass. Du bokar in dig på en WOD under fliken ”Boka”.

WOD:en består av en uppvärmningsdel, en teknik- och styrkedel och därefter själva WOD:en eller träningspasset. Bilder från föregående dags WOD hittar du under fliken ”WOD”.
Med lite tur är just du med!

Övningarna som innefattas i en WOD kan vara någon av de grundläggande lyftmomenten (Squat, Front Squat, Overhead Squat, Shoulder Press, Push Press, Push Jerk, Deadlift, Sumo Deadlift High Pull och Clean), som är komplexa och innebär att det är flera muskler som arbetar tillsammans. Momenten är även funktionella, dvs det är rörelser som är naturliga för människan att göra. Härutöver gör vi pull-ups, push-ups, sit-ups, box jumps etc. Övningarna är många och kombinationsmöjligheterna oändliga – därav namnet CrossFit!

Vi inser att många av dessa övningar är fullständiga nyheter för de allra flesta, men oroa dig inte. De går att anpassa och ”skala ner” så att alla klarar av att utföra dem i någon utsträckning. Sådan nedskalning innebär att man gör en enklare variant av övningen ifråga, t ex armhävningar på knäna i stället för fullt utsträckt.

GYMNASTIKPASS

Här får vi lära oss använda kroppen på sätt vi inte trodde var möjliga. Ringträning, handståendegång och massor av annat lärs ut från grunden till perfektion av vår gymnastiklärare. Stark som en björn, vig som en ninja!

RUNNING WOD

Löppass har vi en gång i veckan. Precis som alla våra specialpass vänder det sig till nybörjaren lika mycket som till den erfarne löparen. Variation är nyckeln!

BASIC WOD

Känner du att det här med CrossFit är helt nytt för dig? Då kan det vara en bra grej att börja med våra Basic-WOD som är en kopia av dagens vanliga WOD men lite mer förenklad och mer genomgångar på alla moment. Testa!

YOGA

Yoga har vi en gång i veckan. Kanon för att utveckla din rörlighet, andningsteknik och stabilitet. Finn ditt inre lugn på våra yoga pass. Become Yoda! 

OUTDOOR WOD/OCR WOD

Under sommarhalvåret så utnyttjar vi träning utomhus så mycket som möjligt. Med Fabrikens Utomhus träning får du en uthållig och varierande träning där vi använder oss av Västra Hamnens vackra omgivning. 

OLY SESSION

Tekniken för de olympiska lyften kan man aldrig få nog av som CrossFit-utövare. Här jobbar vi på för att få mer fulländade lyft (ryck och stöt) än förut. 

OLY BASIC

Då tyngdlyftning är både det vi anser mest grundläggande OCH mest avancerade vi gör på Fabriken känner vi att två olika svårighetsgrader var ett självklart steg att erbjuda. Detta pass lär dig lyfta rätt! – Simple as that!

Endurance WOD

Endurance WOD ger dig ett uthålligt tufft pass där vi inte fokuserar på de tekniska rörelserna eller de tunga lyften. Du kommer garanterat bli trött!

JUMP ROPE WOD

Här lever vi efter mantrat; ”sluta aldrig hoppa!”. En timmes hoppande med inslag av CrossFit – förberedd dig för det okända.

TEAM WOD

Vi avslutar arbetsveckan med ett team-pass baserat på uthållighet. Vi hjälps tillsammans åt för att nå det satta målet och fira in helgen på bästa sätt!

BABYBOOM WOD

Vårt oerhört populära föräldrarlediga pass – med barn eller utan! CrossFit, breastfeed, no sleep on repeat! När du får barn är det här man lätt hamnar istället med sin föräldragrupp. 

TEKNIK WOD

Teknik WOD är ett pass där vi går igenom grundläggande teknik och progression för att bemästra 2 st övningar varje pass. Vi avslutar med någon form av lättare workout där vi kan applicera det vi lärt oss.

HIGH SKIWOD

Vill du börja tävla i CrossFit? Det här är en förberedande WOD just i det syftet som vänder sig till de som tränat ett tag. Räkna med avancerade övningar och tufft tempo.

OPEN GYM

Tider då hela boxen är fri från fasta pass och man kan hitta på vad som helst. Träna på din svaghet, möt upp med ett gäng vänner och riv genom en workout – bro-out. Vi har alltid tränare tillgängliga som mer än gärna hjälper till med att titta på din teknik eller komponera en WOD för ditt behov.

SWIM WOD

Under sommaren så håller vi extra WODar för de badsugna 🙂 Klassisk CrossFit där vi mitt i passet springer ner till bryggorna i Västra Hamnen/Lomma sandstrand och simmar några längder. Möjligheterna är oändliga!

Strength WOD

Ett styrkebaserat pass där vi ofta lämnar konditionsdelen och kör mer styrka! You can’t go wrong with getting stronger 😉

KIDS/TEENS WOD

CrossFit för de lite yngre. Fabriken Kids (6-10år) och Fabriken Teens (10-16år) kör under tre terminer om året (vår, sommar och höst) CrossFit tillsammans i grupp. Fokus på att ha kul men samtidigt lär vi oss massa om samarbete, kroppskontroll och bra träning!